Špageti u paradajz sosu sa sirom

Slani zalogajLeave a Comment on Špageti u paradajz sosu sa sirom

Špageti u paradajz sosu sa sirom

Jedan sasvim jednostavan recept u kome ćete uživati uz kuvano vino i dobru muziku, poput one koju je pravio legendarni Dejvid Bouvi, danas na meniju špageti u paradajz sosu sa sirom, inspiraciju sam pronašla u pesmi “Absolute beginners”. Za početnike u kuhinji ovo je lagano jelo ako ste savladali kuvanje paste “al dente”. Prijatan obrok!

Sastojci (za 4 osobe):

400g testenine
300 g sosa od paradajza
200 g feta sira
malo maslinovog ulja
malo belog luka
so i origano po ukusu

Način pripreme:

Sos od paradajza pržiti sa malo belog luka i origana na tihoj vatri jedno pet do šest minuta. Dodati so po ukusu. Zatim, skuvati testeninu u posoljenoj vodi kako ne bi previše omekšala. Kuvati je taman toliko da bude “al dente”, da nije nekuvana, ali da ne bude ni raskuvana previše. Učiniće vam se da je žilava pod zubima, ali zapravo, to je prava mera dobro skuvane testenine. To ćete proceniti ukoliko je povremeno mešate i probate. Posle kuvanja nikako ne ispirati, kako se ne bi isprao skrob sa testenine.
U tako fino skuvanu testeninu ubacite sos od paradajza. Servirate ih i malo prelijete maslinovim uljem, a na kraju preko svega dodajete sir koliko volite. Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top